ده آیتم در کیسه زدن
سه شنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۳، ۰۹:۲۸ ق.ظ
1 خیره نشید به کیسه:
نباید به کسیه خیره بشین چون غیر از اونجا, جای دیگه نمیبینین. همچنین نباید به اطراف نگاه کنین بعضی افراد موقع ضربه زدن سرشون رو به اطراف می چرخونن و این چشم شما رو تمبل میکنه و باعث میشه توی مبارزه ضربات غافلگیر کننده ای بخورید. توجه کنید که کیسه رو توی محدوده دیدتون داشته باشین و روی منطقه ای که ضربه میزنید تمرکز کنید و همیشه حواستون به فاصلتون با کیسه باشه. همیشه کیسه رو تو محدوده و برد مشتتون داشته باشین.
2 حفظ تعادل :
خیلی مهمه که موقع کیسه زدن تعادل داشته باشین. همیشه روی پاهاتون باشین. تعادل داشتن باعث میشه که ضربات دقیقتر و قوی تری بزنید و کار پای بهتری داشته باشین. کیسه رو نگه ندارین, یا با کتفتون هل ندید که تعادلتون بهم میخوره. خم نشد جلو و با سرتون کیسه رو هل ندید
این بد ترین کاره و باعث میشه توی مبارزه راحت آپرکات بخورین.
3 ضربه زدن و هل دادن:
هنگام ضربه زدن نباید به کیسه فشار بیاریم یا اصتلاحن کیسه رو هل بدیم. ضربه رو تند و تیز بزینم به طوری که کسیه کمترین حرکت رو بکنه. کیسه توی این حالت سر جاش میلرزه و تاب نمیخوره. هل دادن باعث میشه دست خسته بشه. به مشتتون کمی قدرت بدین اما روی کیسه نگه ندارین و سریع برگردونین. برای برگردوندن از چرخش بدن استفاده کنین و دست رو بکشین و جمع کنین این انرژی کمتری ازتون میگیره.
4 پاها همیشه روی زمین:
دقت کنین که در هنگام ضربه زدن پاهاتون روی زمین باشه. تا وقتی پاهاتون به زمین چسبیده شما بهترین تعادل, بهترین قدرت , هماهنگی و توانایی فرار بعد از حمله رو دارین و هر کار که بخاین میتونین انجام بدین. شما میتونین حرکت کنین و بچرخید اما زمانی که میخاین ضربه بزنین باید پاهاتون با زمین تماس داشته باشه. اگه در شرایط سختی قرار گرفتین و ضربه زدن سخت شد میتونین گامهای کوچیک وردارین. مشت زدن در حال حرکت دقت و قدرت کای نداره. پس همیشه در حالتی ضربه بزنید که پاها رو زمینه و بهترین تعادل و کنترل دارین.
5 حرکت داشته باشین وقتی مشت نمی زنین:
رقص پا کنین یا نشون بدین که میخاین حمله کنین. اگه حمله نمیکنین پس دفاع کنین(با حرکت پا و اسلبپ) چون کیسه به شما ضربه نمیزنه عادت نکنین که آرام جلو کیسه وایسید و فقط مشت بزنید. وقتی ترکیب ضرباتتون تموم شد یا رقص پا انجام بدین یا اسلیپ, داک و یا راک.
فاصله تون رو حفظ کنین:
تمام مدتی که کیسه میزنید کیسه باید در محدوده ضربات شما باشه و نباید زیاد دور و یا نزدیک باشه. اکه حرکت نکنین پاهاتون تمبل میشن. توانایی ویژه بوکسرها در جابجایی به موقه و حفظ فاصله مناسب برای حمله شونه. وقتی کیسه به جلو یا عقب حرکت میکنه شما هم باید همزمان باهاش حرکت کنین و نسبت به حرکات کیسه واکنش مناسب انجام بدین تا همیشه در تیر رس شما باشه. اگه زود پاهاتون خسته میشه باید سبکتر کار کنین و در نهایت کیسه رو بغل کنین و بهش بچسبین. اما بهترین راه رفص پا و رعایت فاصله مناسبه.
6 به هیج وجه متوقف نشین:
بوکسر های حرفه ای 2 ثانیه نفس میگیرن. اما بوکسر های جوان 5 تا 10 ثنیه. برای مثال بعد از هر حمله یا بعد از اتمام ترکیب ضرباتشون نفس میگیرن. در هنگام کیسه زدن باید تمام مدت ضربه بزنید و کمتر نفس بگیرید در حین ضربه زدن عمل تنفس فراموش نشه. فکر کنید 10 ثانیه کافیه تا حریفتون شمارو بکشه. فقط یادتون باشه اگه شما ضربه نزنید حریفتون میزنه.
پس چکار کنیم؟ هیچوقت دست از مشت زدن برندارین. نیازی نیست که همیشه با قدرت ضربه بزنید. جبتون مرتب کار کنه و دور کیسه یا حریف بچرخید و مشتهای سبک بزنید و نفس بگیرید. هر وقت حس کردین انرژی کافی دارین برین داخل و حریف رو داغون کنید.
7قدرت کمتر, تنفس بیشتر:
کیسه زدن خیلی شبیه دویدنه و موضوع سر نفس کشیدنه. به این فکر نکنین که با قدرت مشت بزنین, بجاش بیشتر روی تنفستون تمرکز کنین. آرامشتون رو حفظ کنین و هیجانی عمل نکنین و روی تنفستون کار کنین. خسته نمیشین بهتون قول میدم.
قدرت از تکنیک خوب میاد
استقامت از تنفس خوب
نیرویی که روی مشتهاتون میذارید زیاد بر استقامت و قدرتتون تاثیر نداره.خوب مشت زدن یا قوی زدن به تکنیک و تنفس شما بستگی داره. ببینید نفس خوب به شما این امکان رو میده که مشت بزنین و کمتر خسته بشین. تکنیک خوب باعث میشه شما مشتهاتون رو راحت تر و قوی تر و با صرف انرژی کمتر به هدف بزنید.
به کیسه اجازه ندین از دستتون در بره. کیسه با ریتم ضربه زدن شما حرکت میکنه. شما باید تجربه کنید و یاد بگیرید که چطور انرژیتون رو برای رقابت یا کیسه دوسر گیر یا حرکات کمر و بدن ذخیره کنیداگه در مقابل کیسه کم بیارید در مقابل حریف نمیتونین از ترکیب ضرباتتون استفاده کنین.
8 زدن 3 تا 6 ضربه:
تو هر مرحله 3 تا 6 ضربه بزنید. 1 یا دو ضربه خوب نیست و 10 ضربه هم خوب نیست(در این نوع کیسه زدن البته) 3 تا 6 ضربه برای تأثیر گذاری بر حریف کافیه و بیشتر از این هم حریف عقب میکشه و امکانش نیست.
1-2-1-2 , 1-2-3 راست گاردها
1-3-2, 3-1-2-3-3 چپ گاردها
مبارزه زمانی مبارزه میشه که ضربات با هم ترکیب بشه. هدف گیری هم باید برای سر و شکم باشه.
مشکل بزرگی که برای خیلی ها پیش میاد اینه که زمان مسابقه کتفشون خسته میشه و این به این خاطره که در زمان تمرینات ناخاسته کتفشون پایین نگه میداشتن و پایین ضربه میزدین.
9 حتا در زمان خستگی هم فعال باشید:
همه خسته میشن.
مهم اینه که وقتی خسته میشی یه کاری انجام بدی.
هیچوقت برای نفس گرفتن ثابت و بی حرکت نشین. وقتی خاستین استراحت کنین مشتهای سبک بزنید. برای خستگی در کردن خم نشید روی کیسه و یا حرکات رقص کمر مثل مایک تایسون انجام ندین و یا بدتر از همه مثل کیسه بکس یه جا نه ایستید.
دور کیسه یا رینگ بچرخید و حرکت کنین و هینطور که مشتهای سبک میزنید نفس بگیرید. به نفس گرفتن فکر کنید. مهم اینه که نفس بگیرید و حرکت هم داشته باشین.
10 دستها رو بالا نگه دارید:
چون کیسه به شما ضربه نمیزنه خیلی زود دستتون پایین میاد و عادتتون میشه. نا خاسته اینطور میشه و این ضعف شما میشه. زمانی متوجه میشین که توی رینگ هستین و دارین ضربه میخورین و دیگه دیره. راهش اینه که دوستاتون یا هم باشگاهی یا کسی رو کنارتون داشته باشین که مدام بهتون بگه دستت رو بالا نگه دار.
منبع
۹۳/۱۰/۳۰